Protestanckie Forum Teologiczne
- Arminianin
- wyznanie: Protestant
Protestanckie Forum Teologiczne
Na Facebook'u pojawiło się "Protestanckie Forum Teologiczne". Do jego głównych zadań należą: zrzeszanie na Facebook'u polskich protestantów, szczególnie tych, którzy mają wykształcenie teologiczne; oraz budowanie przyjaznego dialogu teologicznego między zwolennikami XVI-wiecznej Reformacji. Wszystkich serdecznie zachęcam do zaangażowania się w to przedsięwzięcie! Pozdrawiam, z Bogiem!
"Prawdziwa to mowa i w całej pełni przyjęcia godna, że Chrystus Jezus przyszedł na świat, aby zbawić grzeszników, z których ja jestem pierwszy." 1Tm 1,15
- Samolub
- wyznanie: Protestant
Re: Protestanckie Forum Teologiczne
Hmm możliwe że polubie, jednak teolog ze mnie żaden : D

Od połowy stycznia'17 nie udzielam się na forum bojkotując działania części moderacjii (Efendi oraz Kaan'a) jeśli obie te osoby ustąpią ze swoich funkcjii na forum rozważę powrót. Spotkasz mnie na moim >blogu< zapraszam
-
- wyznanie: Inne ewangeliczne
- O mnie: Zwolennik kongregacjonalizmu o ustroju synodalno-prezbiterianskim.
Re: Protestanckie Forum Teologiczne
Dzieki za zaproszenie.
I ja zapraszam na konferencja jak najbardziej zgodna z Waszym profilem>>
https://www.facebook.com/groups/8702309 ... 512952769/
I ja zapraszam na konferencja jak najbardziej zgodna z Waszym profilem>>
https://www.facebook.com/groups/8702309 ... 512952769/
Podjalem sie pracy pionierskiej w celu zalozenia nowej Wspolnoty Chrzescijanskiej typu kongregacjonalnego o ustroju synodalno-prezbiterianskim, gdyz uwazam ze tego typu ustroj jast najodpowiedniejszy dla cech narodowych Polakow i byl pierwotnym ustrojem Kosciola Jezusa. Chcial bym tez pomoc istniejacym kosciolom w zrozumieniu, ze ustroj episkopalny nie daje Kosciolowi pelnych mozliwosci rozwoju, apelujac o reformacje i odnowe w Duchu Swietym.